Du er ikke en skitse, siger vores kollegaer i brasilien. Skitsen har brug for en om skitsering..

Første gang jeg så disse billeder, var en del måneder tilbage, i  en Hollandsk artikel. Men billederne florere stadig på de sociale medier, og jeg mener også at emnet stadig er lige relevant som da jeg så billederne første gang.

Billederne og kampagnen stammer fra et Brasiliansk modelbureau, der har udgivet en ny grafisk anti-anoreksi annoncekampagne, og ved hjælp af Photoshop fået modellerne til at ligne life-size mode illustrationer.

Ganske simpelt går deres kampagne ud på at vise, hvordan en model ser ud med de samme tøj – og de samme målinger som illutration.

Det skal dog nævnes at disse modeller er retoucheret for at ligne illustrationerne, og med en tekst som siger: Du er ikke en skitse!
Billede

Billede

Jeg vidste ikke lige hvordan jeg skulle forholde mig til artiklen, fordi en ting er at vi ikke bryder os om den tendens af meget tynde modeller, som modeverdenen har kreeret de sidste 2 årtier. Men skal vi væk fra tendensen, så er jeg i den mening at vi skal vende fokus til noget bedre, i stedet for at blive hængende i det som vi ikke vil.. Derhen hvor det giver mening, også i det store billede.

Men ved nærmere eftertanke og vendt tilbage til artiklen igen, gav det mening for mig at sammenhængen ligger nødvendigvis ikke i det negative, i form af anorexien eller den selvskabte af den, for at ”ligne dem i bladende og topmodels”, men udfordringen ved vores samarbejde med en tidligere design elev fra Kolding Designskole.

Hun er den første afgangsstuderende der har turdet at lave sin afgang til kurvede kvinder, og en af de udfordringer vi havde, var netop de typiske eller standard mål som hun skulle arbejde med. De typiske mål ville på ingen måde give mening i forhold til hendes kollektion og design til kvinder og kurvede kvinder.

Og indlægget viser på den ene side meget godt, hvorfor det har været så stor en udfordring for vores designstuderende, og samtidig viser det et billede af hvordan inspiration ser ud, til stadighed i dag og har set ud i mange år, når mode bliver gjort “virkelig”!

Der er ikke noget at sige til, at når en hel branche stræber efter at gøre sin inspiration til virkelighed, skaber det en ubalance og en illusion af en virkelighed. Og naturligvis påvirker det billede mennesker, og skal vores fremtidige designere have mulighed for at være med på et internationalt plan, så bør der også nytænkes helt indefra.

Vi skal ikke ind på anorexi snakken, men derimod vende blikket derhen hvor det giver mening.

Mode er og vil altid være at inspirere, det er kreativt og som kreativitet er kendt for, og det er at den aldrig står stille. Det er udvikling, så nyt kan skabes og udvikling udleves, en udvikling som ikke er fyldt med illusioner og imaginære forestillinger, men som afspejles i samfundet, billedet som moden lever af.

20131127-101609.jpg

Reklamer

One thought on “Du er ikke en skitse, siger vores kollegaer i brasilien. Skitsen har brug for en om skitsering..

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: